Controale ANPC înainte de sărbători. "Nu se poate numi ecler cu înlocuitor de frişcă"

Data publicării:
ANPC

Angajaţii unei brutării din Piaţa Miniş, din Capitală, au fost luaţi prin surprindere de angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor şi nu au reuşit să răspundă la întrebările puse de aceştia.

„- De ce spuneţi aici ecler cu înlocuitor de frişcă?

- Pentru că...

- Pentru că nu există frişcă! Nu se poate numi ecler cu înlocuitor de frişcă. Baclava nu. Ce preţuri au produsele astea? Unde sunt preţurile?”.

La doar câţiva paşi distanţă, într-un magazin cu produse tradiţionale, inspectorii au descoperit alte nereguli.

ANPC promite controale sporite în piețe în perioada sărbătorilor de iarnă

„Necorespunzător, uitaţi că şi-a modificat şi culoarea, necorespunzător, fără etichetă. Aveţi probleme. Vă rog să vă pregătiţi actele!”

În cele două magazine au fost date amenzi de aproape 10.000 de lei.

Nu doar magazinele alimentare sunt vizitate în această perioadă de inspectorii OPC. În ultima lună, magazinele de jucării au fost amendate, în total, cu peste un milion de lei.

„Am descoperit jucării care ne pun copiii în pericol. Jucării cum vedeţi şi aici, jucării care pot tăia o foaie de exemplu fără probleme şi îi pot răni pe copii. Jucării care pe ambalaj nu au nicio informare, denumire, producător, nu avem niciun avertisment, traducere, nu ştim ce conţin”, a declarat președintele Autorității pentru Protecția Consumatorilor, Marius Dunca.

Controalele vor continua, nu doar în Bucureşti, ci în toată ţara, până pe 19 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri