Copaci plantați în gropile din asfalt, în semn de protest

Data publicării:
agerpres 8036314

Douăzeci de puieți de salcie şi de salcâmi au fost plantaţi dimineață de localnicii supăraţi că autorităţile judeţene nu vor să repare o porţiune de şosea de 1,3 kilometri.

În sat s-a făcut, s-a pus asfalt, dar județean nu.

Vrem și noi să se rezolve problemele astea cu asfaltul”, spun localnicii.

Şoferii n-au fost deranjaţi de acţiunea localnicilor.

Cum e mai greu, printre gropi sau printre copaci? Printre gropi, bineînțeles. Printre copaci nu strici mașina, dar prin gropi...da.

E catastrofă cu drumurile. Poate că totuși autoritățile se sesizează pentru ce fac oamenii aceștia”, spun șoferii.

Primarul din localitate a cumpărat din banii săi pomii, după ce chiar responsabilii de la drumuri i-au dat ideea de a marca gropile din şosea cu crengi.

Cătălin Rotundu, primar comuna Dîngeni, judeţul Botoşani: Am avut mai multe gropi pe traversări de tuburi și atunci drumurile județene mi-au spus că până vin ei să repare să pun un salcâm și de acolo și ideea. Ne-au promis că în cinci zile, șapte zile vor începe lucrările. Să dea Dumnezeu să fie așa.

De cealaltă parte, autorităţile judeţene privesc protestul ca pe o campanie de imagine a edilului din Dîngeni.

Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani: Trebuie să recunosc că este un protest inedit al domnului primar de la Dîngeni. Îmi pare rău să o spun, dar domnul primar încearcă să-și facă imagine, pe drumul respectiv se va interveni în câteva zile.

Sorin Clim, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri Botoşani: L-am informat pe domnul primar că pe acel kilometru de drum vom turna covor astfaltic în maximum două săptămâni.

Copacii nu vor prinde rădăcini pe şosea, vor fi mutaţi în comună. Primarul riscă chiar să fie sancţionat pentru punerea în pericol a siguranţei rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri