Reacție incredibilă în cazul copiilor „cazați” la catedrală. „Mama mi-a zis: Nu trebuia să sunați la 112”

Data actualizării: Data publicării:
profesor religie

Este anchetă la o şcoală din judeţul Olt, unde profesorul de religie a dus 22 de copii în excursie la Alba Iulia, fără să aibă cazare pentru noapte. Copiii au fost găsiţi de pompieri în Catedrala Reîntregirii, după ce dascălul a sunat la 112 pentru că unui băiat i se făcuse rău de oboseala. Părinţii copiilor nu înţeleg ce este cu toată agitaţia.

Cei 22 de copii din Olt au ajuns duminică seara acasă, după ce au dormit o noapte în catedrala de la Alba Iulia. Părinţii elevilor nu erau deloc supăraţi pe profesorul de religie care îi însoţise.

„Da, da, da, știam (că urmează să înnopteze la catedrală n.r) , normal ca mi s-a spus, că altfel nu-i lăsăm, nu? L-am lăsat de bună voie”, spune mama copilului căruia i s-a făcut rău.

Nu la fel de liniştiţi au fost însă copiii plecaţi în excursia de Centenarul Unirii la Alba Iulia. Noaptea de vineri spre sâmbătă au dormit în biserica rece şi tot acolo i-au găsit paramedicii SMURD acum două seri. Unui băiat i se făcuse rău, iar profesorul lor sunase la 112.

După o evaluare primară medicală s-a luat decizia de a se transporta la spital copilul”, afirmă Ovidiu Costea, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Îngrijit la spital, băiatul şi-a revenit. Apoi, el şi colegii lui au fost cazaţi la internatul unui colegiu de la Alba Iulia. După incident, familia elevului care s-a simţit rău i-a spus însă profesorului că a pus degeaba paramedicii pe drumuri.

„Mama mi-a zis așa: domn' profesor, dacă mă sunați pe mine imediat, eu vă spuneam că copilului în două minute îi trece, se potolește și nu trebuia să sunați la 112”, spune Ionuț Bobea, profesor de religie.

Profesorul care a organizat excursia la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia se scuză: părinţii ştiau care este planul şi nici ei, nici directorul şcolii nu au obiectat nimic la ideea ca elevii să doarmă în catedrală şi să plece apoi cu trenul spre casă în toiul nopţii. Acum, însă, directorul şi-a schimba părerea, după ce ministrul Educaţiei a folosit cuvinte aspre.

A dat dovada de iresponsabilitate. Nu pleci în excursie cu douăzeci şi ceva de copii până nu le asiguri cazarea”, afirmă Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei.

Ar trebui să ne gândim mai bine şi să evităm situaţii de genul acesta”, spune Georgian Dănescu, directorul școlii gimnaziale Dăneasa, Olt.

Inspectorii şcolari vor ancheta modul în care profesorul de religie a organizat excursia cu cazare la catedrală şi vor stabili pedeapsa pentru dascăl.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri