Copii din tabăra de la Braşov, intoxicaţi cu mancare contaminată cu salmonela

Data publicării:
perfuzie copil

20 din cei 34 de copii au început să se simtă rău, aseară, după ce au mâncat şniţel de pui şi ciorbă de perişoare. Pentru că durerile erau tot mai mari, antrenorul a chemat ambulanţa. „Am venit la pensiune aici şi am luat masa şi au început copiii după o oră să se simtă. Am chemat ambulanţa aseară, au venit patru ambulanţe şi au luat copiii”, a spus antrenorul Nicolae Stoia. 

Inspectorii OPC au verificat fiecare colţ al pensiunii. Au căutat inclusiv în tomberon.

Dezinfectarea se pare ca nu se desfăşura corespunzător normelor legale, ouăle erau depozitate în condiţii incorecte şi cu tot cu ambalajul de transport în frigider şi se pare că nu erau dezinfectate. Analizăm şi vesela care prezenta anumite urme de mizerie”, a spus Sorin Suşanu, comisar şef CRPC Braşov. 

Patronul are însă, o explicaţie. Vasele nu au fost dezinfectate corespunzător. Da, noi avem cloramina care se foloseşte dar se pare că avem alt tip de cloramina decât ar fi trebuit să avem şi domnii de la OPC au zis că nu e bună”, a spus Andrei Măiereanu, patronul taberei. 

Problemele copiilor par să fi plecat de la puiul preparat în restaurantul pensiunii. „S-au recoltat probe din tot ce s-a servit la masă, inclusiv materie primă. Suspectăm prezenţa unor germeni infectioşi la nivelul pieptului de pui şi a carcasei de pui din care s-a gătit”, a spus directorul DSVSA Braşov Dorin Enache. 

Inspectorii pentru protecţia consumatorilor au închis bucătăria pensiunii până când vor avea rezultatul analizelor. Dacă acesta va confirma faptul că mâncarea este contaminată, patronul pensiunii va fi amendat cu 50.000 de lei, iar activitatea unităţii va fi suspendată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri