Copii ținuți legați de pat la spitalul din Buzău. Ce explicație are directorul spitalului

Data publicării:
28012013 20beta 20noua 20copii-46324

Directorul spitalului a recunoscut că știa de această situație și a spus că se practica, dat fiind faptul că nu are suficient personal care să se îngrijească de copii. Acesta a mai adăugat că personalul medical, respectiv asistentele, i-au legat pe micuți ca să nu își smulgă branulele.

Micuții au fost filmați chiar de unul dintre părinții unui copil internat în secția de pediatrie.

Copiii sunt legați cu feși de mâini și de picioare chiar de pătuțurile în care stau. Atât polițiștii cât și cei de la Protecția Copilului au declanșat propriile anchete pentru a stabili cu exactitate încadrarea juridică a cazului.

„După ce am fost noi, niciun copil nu mai este legat. Cadrele medicale mi-au spus că le ste teamă ca nu cumva, nefiind însoțiți de cineva, să cadă din pat, să se rănească sau să își scoată branula. Este vorba despre micuți veniți de la casele de copii, iar legați au fost doi, care au retard mintal”, a declarat pentru Digi24 Venera Acsinte, director DSP Buzău.

Cristi Bîgiu, președintele CJ Buzău: „Un caz scandalos”

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a comentat acest caz. „Este un lucru scandalos, un caz regretabil. La această oră s-a format deja o comisie de anchetă și așteptăm rezultatele cel târziu mâine dimineață. Vom lua măsurile corespunzătoare, această situație nu va rămâne fără sancțiuni”, a declarat la Digi24 Cristi Bîgiu.

-Știre în curs de actualizare-

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri