Copiii de la un centru de plasament au făcut donații unei familii căreia i-a ars casa

Data publicării:
Donatii haine GettyImages-487207858 1

Foto: Gulliver /  GettyImages

Incendiul care a distrus casa unei familii din Dobreni s-a petrecut în ianuarie. Cei șapte membri ai familiei - patru copii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani, bunicul lor, în vârstă de 65 de ani și părinții - au scăpat cu viață, dar au pierdut tot ce aveau și dorm acum într-o bucătărie mică, de 12 metri pătrați.

Tinerii asistați de la Complexul de Servicii din Piatra Neamț au fost impresionați de drama acestei familii și timp de două săptămâni au strâns haine și jucării pe care le-au donat familiei respective. Ei au mers la Dobreni încărcați cu saci cu haine, cu pachete cu dulciuri, detergenți, cosmetice și jucării. Adolescenții, care sunt elevi la clasele cu profil bucătar-cofetar, au pregătit și platouri cu prăjituri.

Gestul pe care l-am făcut a fost unul de compasiune și de solidaritate, am vrut să fim alături de acești copii”, a spus Sorin Chiperi, unul dintre asistații centrului.

Acești copii ne-au oferit tuturor o lecție de viață, o dovadă clară de empatie și generozitate”, a declarat Cristina Păvăluță, directorul general al Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Neamț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri