Copiii reclamă că sunt loviţi de părinţi din cauza notelor mici

Data publicării:
mana copil telefon 911

Un sfert dintre copiii care au sesizat neînţelegeri cu părinţii, în prima jumătate a acestui an, au reclamat măsuri extreme din cauza faptului că nu au finalizat anul şcolar cu media generală aşteptată de părinţi ori pentru nota luată la capacitate sau la bacalaureat, potrivit Mediafax.

Nevoia de comunicare, neînţelegerile cu părinţii şi relaţia deficitară copil - părinte au fost principalele probleme înregistrate în primele şase luni ale anului la Telefonul Copilului, iar în 25% dintre cazuri, copiii au semnalat depresie, gânduri suicidale sau frică.

În total au fost înregistrate 1.314 de cazuri de abuz asupra copilului şi violenţă în familie, printre cele mai grave forme de abuz fiind neglijarea (38,24%), molestarea fizică (32,50%) şi abuzul emoţional (14,35 %).

"Numărul cazurilor de abuz sexual asupra copilului, exploatare prin muncă, cerşetorie şi trafic de minori a înregistrat o creştere de 17,91% în prima jumătate a acestui an, fiind înregistrate 158 de astfel de situaţii, faţă de 134 de cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în comunicat.

Nevoia de comunicare (30,43%), neînţelegerile cu părinţii (26,96 %), relaţia deficitară copil - părinte (17,39 %) sunt principalele situaţii în care copiii şi adolescenţii au solicitat consilierea specialiştilor Asociaţiei Telefonul Copilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri