Copil de doi ani din județul Caraș-Severin, dispărut de mai bine de 15 ore

Data publicării:
531288b495f9cf750d000003

Actualizare 10:00: Au trecut mai bine de 15 ore de când copilul de doi ani din comuna Ocna de Fier a dispărut de acasă.


Actualizare 9:00: „Aceste căutări n-au încetat nicio clipă. În momentul de față, acolo se găsesc polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, localnici, pădurari, chiar și de la Salvamont, dar şi 60 de polițiști. Sunt folosite camere cu termoviziune fixe și mobile și doi câini de urmă”, a spus Ancuţa Ramona Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, la Digi24.


Copilul a dispărut de acasă sâmbătă în jurul orei 16:00, iar de atunci nimeni nu l-a văzut.

Eu eram în casă, făceam mâncare. M-am uitat așa, tot m-am uitat după el. Dintr-o dată am observat că nu se mai aude, nu îl mai văd. Când am văzut că nu este, am strigat după el, am văzut că nu este niciunde, m-am căutat pe aici prin încăperi, prin-prejur, m-am dus în sus, în jos, am văzut că nu este niciunde”, a povestit Florentina Bobic, mama copilului dispărut.

Copilul a fost lăsat să se joace în curtea casei de către părinți, cât timp mama lui a pregătit masa.

Copilul mai are trei fraţi, iar părinţii obişnuiau să-i lase singuri în curte să se joace. Nu şi-au făcut griji niciodată, mai ales în privinţa celui mic.

Nu ne-a ieșit niciodată de sub ochi. Tot timpul în curte, aici, în casă, cu frățiorii lui”, a spus Marinel Bobic, tatăl copilului dispărut.

Tatăl a anunţat la poliţie dispariţia copilului la ora 18:30. Până atunci, 200 de săteni l-au căutat în zadar mai bine de două ore. Prin zonă umblă lupii și oamenii se tem de ce e mai rău.

De la ora 4 am căutat, alertați de mamă. Noi am căutat pe lumină, toate dealurile împrejur și nu am găsit nimic”, a povestit Mihael Nicu, sătean.

Imediat ce tatăl a anunţat dispariţia copilului la poliţie, căutările au fost extinse.

„Am fost solicitați să intervenim pentru căutarea unui copil de doi ani și două luni, au fost implicați pe lângă pompieri, Poliţie, Poliţie de Frontieră, în mare parte aproximativ 200 de persoane”, a declarat sublocotenent Alin Guzu, ISU „Semenic".

Am căutat, până acum este ora 1 din noapte, pas cu pas, dar din păcate nu am reușit să găsim nimica până la această oră”, a spus Mircea Ciobîcă, primarul comunei Ocna de Fier.

Comuna Ocna de Fier este situată într-o zonă împădurită a judeţului Caraş Severin, în apropiere de oraşul Bocşa.

Semnalmente

Băiatul are părul blond și este tuns scurt, are ochi albaștri, 85-95 de centimetri înălțime și 15-20 de kilograme. Când a dispărut, era îmbrăcat cu o bluză albă, purta o căciulă albă cu șnur, pantaloni negri simpli și ghete portocalii.

Oricine l-a văzut şi poate da informații este rugat să sune la 112 sau să informeze cea mai apropiată unitate de Poliție. Părinţii nu mai ştiu nimic despre băiatul lor de sâmbătă de la ora 16.30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri