Sari la conținut

Copil opărit cu ciorbă, adus la București cu elicopterul SMURD

Pod aerian pentru salvarea unui băieţel de un an şi nouă luni, în judeţul Gorj. Duminică dimineaţă, copilul a alunecat și a căzut într-o oală cu ciorbă fierbinte.

Părinţii au chemat salvarea care l-a dus la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Aici, doctorii au stabilit că are arsuri de gradul al II-lea pe 33 la sută din suprafaţa corpului şi trebuie adus la Bucureşti.

Un elicopter SMURD a fost chemat de la Craiova. A aterizat pe stadionul din Târgu Cărbuneşti, unde a fost nevoie ca meciul care avea loc atunci să fie oprit.

Elicopterul a ajuns în Capitală în jurul orei 14:40, iar copilul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu. El va rămâne internat în secţia de chirurgie plastică şi arsuri, după ce a fost supus unei intervenţii în cursul căreia a fost pansat. Urmează ca în zilele următoare doctorii să hotărască dacă va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. 

Între timp, medicii au semnalat cazul la Poliție, iar poliţiştii care vor începe o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat cu băiatul şi cine este vinovat. Mama copilului este audiată deja la poliția din Târgu Cărbunești sub suspiciunea de neglijență în familie. O cercetare va face și Protecția Copilului. Mama are 19 ani.

Ea a povestit că făcea mâncare și a pus oala cu ciorbă jos, la răcit. Copilul se juca în aceeași cameră, a mers cu spatele, a alunecat și a căzut în oala cu ciorbă.

Pe aceeași temă