Coşul Digi24. Opt produse de bază costă mai mult decât săptămâna trecută

Data publicării:
cos alimente cumparaturi craciun supermarket mediafax-1

 

Faţă de săptămâna anterioară, opt din cele 18 produse de bază din coşul Digi24 costă mai mult, iar valoarea coşului de cumpărături este cu 4 lei mai mare decât săptămâna trecută şi cu 7 lei în plus faţă de acum două săptămâni.

Produsele care s-au scumpit cel mai mult în ultima săptămână sunt roşiile şi zahărul.

De altfel, roşiile au cea mai spectaculoasă evoluţie de la o săptămână la alta de când Digi24 a început acest experiment. Preţul lor creşte cu peste 1 leu per kilogram.

Zahărul are şi el o creştere destul de mare, mai ales că în această perioadă acest produs a fost foarte folosit de cumpărători, iar vânzătorii probabil că au speculat acest lucru.

Făina, cartofii şi carnea de pui s-au scumpit şi ele. Creşterea este de până în 50 de bani pentru fiecare în parte, dar în valoarea coşului final se vor simţi şi aceste sume

În timp ce opt produse din coşul Digi24 s-au scumpit, ieftiniri s-au înregistrat doar la patru şi cu valori nesemnificative. Spre exemplu, uleiul şi merele s-au ieftinit cu valori între 18 şi 50 de bani, în timp ce sucul şi ouăle au scăderi de preţ nesemnificative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri