Sari la conținut

Timp de așteptare mai mic la Permise auto

Zeci de persoane s-au aşezat din nou la coadă, azi-noapte, la sediul Direcţiei de permise şi înmatriculări auto din Pipera, deşi ministrul de Interne a promis că problemele vor dispărea, de astăzi. S-au așezat la cozi din toiul nopții degeaba, deoarece în această dimineață timpul de așteptare la ghișeu se redusese considerabil față de săptămâna trecută și totul funcționa așa cum a promis ministrul Dragoș Tudorache. 

ACTUALIZARE 08.10: În această dimineață sunt aproape 100 de persoane la Direcție de Permise și Înmatriculări, însă nu sunt cozi. Toate ghișeele au fost deschise, programul a fost prelungit și aparatele care dau bonuri de ordine funcționează. Oamenii vin, își rezolvă problemele, și în 10-15 minute părăsesc clădirea din Pipera. 

De-asemenea, mai mulți oameni au spus că au reușit să își facă programare online așa cum a promis ministrul de Interne vineri. 

Au fost, însă, și câteva persoane care nu au respectat programul Direcției de Permise și Înmatriculări și au venit din toiul nopții pentru a se așeza la coadă. Ei au reclamat că au încercat să își facă programare online, dar site-ul nu a funcționat. 

„(Reporter: Al câtelea sunteţi pe listă?) 24. sunt un norocos. E a doua oară doar când vin aici”, a spus o persoană. 

„Sunt pe site-ul prefecturii Bucureşti.ro. Ok, dăm pe el şi sare de unde am plecat. Deci siteul nu e pus la punct. Asta e clar! Aşa că stăm de la ora 2.26, atunci am venit eu cu maşina, şi aşteptăm să vedem ce şi cum”, a declarat un alt șofer. 

Eu vreau să-mi schimb permisul că a expirat. Săptămâna trecută am venit şi nu am rezolvat”, a adăugat un șofer.

De astăzi trebuia să scăpăm de cozile de la Direcţia de Permise şi Înmatriculări. Ministrul de interne, Dragoș Tudorache, a anunțat vineri că de luni la serviciul de permise și înmatriculări din Pipera se va lucra în două schimburi, de la 7:00 la 21:00, iar pentru aceasta va detașa 60 de funcționari din aparatul central al Ministerului de Interne.

În plus, oamenii își pot face de-acum și programare online în București și Ilfov. Acest sistem este deja implementat în unele județe, între care Suceava. Ca urmare, în acest weekend a fost adus softul de la Suceava și a fost instalat și la București.

Cei din Bucureşti îşi pot face programarea pe site-ul prefecturabucuresti.ro, iar cei din judeţul Ilfov pe site-ul prefecturailfov.ro. Aceştia vor avea ghişee dedicate şi nu vor fi nevoiţi să aştepte la coadă, fiind suficient să ajungă la ora stabilită.

De asemenea, ministrul a avertizat că începând de luni va trece inopinat pe la centrul din Pipera pentru a vedea dacă sunt implementate măsurile convenite și dacă mai sunt cozi.

Dragoș Tudorache a făcut și un apel la cetățeni să nu mai vină cu noaptea în cap și să se așeze la coadă, pentru că nu mai este nevoie.