Cozi la plata taxelor și impozitelor, în prima zi de lucru a anului

Data actualizării: Data publicării:
coada la impozite sect 4

Zeci de bucureşteni s-au aşezat la coadă dis-de-dimineaţă la ghișeele administrațiilor fiscale ca să îşi plătească dările către stat. Deşi pot plăti şi online, dar şi în magazine şi benzinării, câteva zeci de persoane au ajuns venit la direcţiile de taxe şi impozite chiar cu o oră şi jumătate înainte de începerea programului.

Nu s-au lăsat convinşi nici de angajaţii Primăriei, care le-au explicat că nu este nevoie să stea în frig ore în şir. Oamenii sunt neîncrezători în noile modalităţi de plată şi spun că nu vor să rămână cu datorii. Până pe 31 martie, cei care îşi plătesc toate taxele beneficiază de o reducere de 10 la sută.

În Sectorul 4, oamenii s-au aşezat în faţa uşii la Direcţia de taxe şi impozite cu o oră şi jumătate înainte de începerea programului.

- Data viitoare, când veți mai avea ceva, să nu mai stați la coadă, în frig, cu gențile după dvs. Aveți posibilitatea să faceți asta mult mai comod. Să mergeți la un Mega Image sau un OMV, să rugați un copil să intre pe internet și să vi-l plătească pe internet”, îi sfătuiește un angajat al Primăriei pe cei mai vârstnici, așezați la coadă.

- Dar lăsați-ne să stăm aici, cum am fost învățați! vine replica unei doamne. 

- Ce voiam eu să fac nu puteam să fac online, spune un tânăr. 

 

***

- Nu le-am terminat (taxele de plătit - n.r.), că sunt mai multe locuri în care se plătesc și stăm la coadă.

- Ați încercat și varianta să le plătiți în magazine?

- Am încercat să vin aici să le plătesc pe toate, să nu mai mă duc la alte cozi. Și aici am venit, a zis că taxa de parcare nu se plătește aici...

***

- Ați plătit deja taxele?

- Absolut tot! spune un domn în vârstă. Am fost întotdeauna și le-am plătit la oficiali, nu la improvizații.

- E mai sigur?

- Dovada! spune domnul și ne arată o hârtie.

- De la ce oră ați venit?

- Cred că de o jumătate de ora, la 8 jumătate, era deschis, e lume suficientă, se lucrează extraordinar de rapid și bine, explică domnul.

***
- Gunoiul și impozitul, am scăpat pe tot anul, spune mulțumită o doamnă.
- Aveți varianta să plătiți în unele magazine...
- Nu mă pricep, cine știe pe ce apeși acolo, greșești, decât să mă încurc, mai bine stau.

Jurnalistul Digi24 Andreea Bratu vă explică în materialul video de mai jos cum să procedați ca să plătiți impozitele la automatele speciale instalate în centre comerciale:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri