Video&Foto Crăciun de neuitat pentru o familie din Iași. „Casa Share” le-a dăruit un nou cămin

Data actualizării: Data publicării:
casa-share-21

O familie din Iași a primit în dar o casă. Până acum, părinții și cei trei copii au trăit, toți, într-o singură cameră dintr-un bloc părăsit și deconectat de la utilități. Povestea lor a fost aflată de un tânăr care, de cinci ani, strânge bani și construiește case pentru cei sărmani.

Ionuţ Gheorghe: „Este cel mai frumos dar de Crăciun din viaţa mea, cel mai frumos!”

Un vis ce părea de neîndeplinit a devenit realitate pentru doi tineri din Iaşi şi copiii lor. În Ajun de Crăciun au primit în dar, de la oameni cu suflet mare, o casă complet mobilată, gândită special pentru ei. La intrarea în casă este o rampă pentru Robert, băiatul de 13 ani ţintuit de o boală în scaun cu rotile.

Reporter: Ai visat vreodată la o asemenea cameră?

Robert Gheorghe: Nu, niciodată!

Două camere pentru copii, una pentru părinţi, baie cu toate utilităţile, hol, bucătărie şi o încăpere pentru centrală. Aşa arată noua casă a celor cinci.

Denisa Gheorghe: „Era foarte rău, nu aveam condiţii.”

Ionuţ Gheorghe: „Eram singuri în blocul ăla şi toţi pereţii reci.”

Mihaela Gheorghe: „Căram lemne din pădure, făceam focul, dar nu se încălzea.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mama, Mihaela, s-a născut şi a trăit timp de 33 de ani în blocul dezafectat unde a fost găsită împreună cu familia ei de Bogdan. Acesta a inițiat o campanie online, pentru a le ridica o nouă locuință. A strâns suma 105.000 de lei și a donat el însuși casa şi terenul moștenite de la părinți.

Bogdan Tanasă, iniţiator Casa Share: „Nu este bucurie mai mare decât să faci bine în această lume. Nu doar de Crăciun, eu fac bine 365 de zile pe an.”

Ionuţ Gheorghe: „Un om munceşte o viaţă întreagă să facă o casă. S-a realizat în câteva luni.”

Noul cămin al familiei Gheorghe face parte din proiectul Casa Share, fondat la Iaşi în urmă cu cinci ani. De atunci Bogdan şi alți voluntari au ridicat 21 de case, au ajutat zeci de bătrâni şi au dus copii din familii săraci în vacanţe.

Denisa Gheorghe: „Vreau să salvez oameni la fel ca nenea Bogdan.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri