Crăciunul acasă la Ilie Dumitrescu

Data publicării:
ilie

Crăciunul este sărbătoarea favorită a lui Ilie Dumitrescu. Pentru fotbalistul Generaţiei de Aur, e o perioadă a bilanţului, dar, în acelaşi timp, şi una liniştită, în care are timp să se întâlnească cu familia şi prietenii. Una dintre dorinţele lui Ilie Dumitrescu pentru Noul An este să participe la mai multe evenimente sportive.

Casa lui Ilie Dumitrescu este împodobită de sărbătoare încă de la 1 decembrie. Asta pentru că Naşterea Domnului este sărbătoarea favorită a fostului fotbalist.

Pentru Ilie Dumitrescu anul care se încheie a fost unul plin de satisfacţii: Un an foarte bun. Când spun foarte bun mă refer din punct de vedere al sănătăţii. Ceea ce doresc la toată lumea.

În lunga sa carieră, Ilie Dumitrescu a avut ocazia să vadă cum se sărbătoreşte Crăciunul pe mai multe continente.

Ilie Dumitrescu: Cred că nu numai în România, peste tot, sărbătoarea Crăciunului este una specială. De ce spun lucrul acesta? Pentru că aşa mi s-a transmis de copil. Aşa m-am dezvoltat ca om. Aşa am trăit şi în Anglia când am fost transferat la Totenham. Am văzut-o şi în Mexic şi în Spania, la Sevillia. Adică şi ca antrenor în Grecia. Este un moment al anului special în care într-adevăr trebuie să simţi familia aproape.

În familia Dumitrescu, în această perioadă, tradiţiile sunt la loc de cinste.

Ilie Dumitrescu: Ca orice român în momentul ăsta al anului încercăm să facem surprize celor dragi. O masă specială. Dar să nu vă gândiţi la produse extraordinare. Produsele care ne-au marcat copilăria şi viaţa, tradiţionale şi bineînţeles că contează foarte mult atmosfera. Nu o să lipsească un pahar de vin roşu.

Iar când vine vorba de cadouri pentru cei dragi, Ilie Dumitrescu spune că nu preţul contează, ci împlinirea dorinţelor.

Ilie Dumitrescu: Noţiunea de cadou este o atenţie în care cel care o primeşte să fie fericit. Nu contează ce cumperi. Contează că tu te-ai gândit la persoana respectivă. Eu în general am un dialog foarte frumos cu copiii mei şi, în general, încerc să comunic pe tema asta. Eu zic că numai aşa poţi să îi satisfaci în general dorinţa.

Cum Sărbătorile de Iarnă sunt un prilej de apropiere între oameni, fotbalistul Generaţiei de Aur şi-a propus să se întâlnească mai des şi cu foştii săi colegi de la naţională.

Ilie Dumitrescu: A fost nevoie de un necaz ca să ne unim, care pe mine m-a traumtizat cu moartea lui Didi Prodan. Și atunci ne-am strâns toți, dar de ce să ne strângem tot la un moment de genul ăsta? Și acum ne-am propus ca în fiecare lună să ne vedem. Am fost acum, am fost undeva am stat împreună a fost frumos și sper să avem să lăsăm orice preocupare orice problemă și să ne intâlnim pentru că chiar a fost un moment frumos.

Iar când vine vorba despre ce-şi doreşte pentru la anul, Ilie Dumitrescu nu uită nici de profesie: Cel mai mult îmi doresc să merg la evenimente sportive, evenimente majore, ceea ce înseamnă de fotbal. Este clar: ca să fii un analist foarte bun trebuie să fii ancorat în realitate, trebuie să te informezi şi trebuie să participi la foarte multe seminarii organizate de UEFA şi FIFA.

Ilie Dumitrescu a îmbrăcat de 62 de ori tricoul reprezentativei României şi a marcat 20 de goluri. După ce şi-a încheiat activitatea de fotbalist, Dumitrescu a fost antrenor pentru două dintre cele mai cunoscute echipe din Grecia, AEK Atena şi PAOK Salonic, dar şi pentru echipa lui de sulfet, Steaua.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri