Crăciunul la datorie. Oamenii care muncesc de sărbători

Data publicării:
politisti

„A venit mai repede. Cum îl botezați? Nu știu încă”, spune o proaspătă mămică.

Nici că se putea cadou mai potrivit de sărbători pentru Mirabela Nicăi. Bebeluşul pe care îl aştepta abia peste două săptămâni s-a grăbit să vină pe lume în prima zi de Crăciun.

După miezul nopții au fost patru nașteri, din care trei nașteri naturale și o naștere prin operație cezariană”, spune dr. Liliana Strat, medic primar obstetrică-ginecologie.

Toți cei patru băieți și mamele lor au primit cadouri de la angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pompierii au jucat pentru cei mici și rolul de ursitoare. Tuturor le-au urat cariere militare de succes.

Nu doar medicii au lucrat de Crăciun. Taximetriștii sau șoferii de pe mijloacele de transport în comun au petrecut Crăciunul la serviciu. Iar la Timişoara, pentru că vremea a fost frumoasă, unii comercianți au deschis parcurile de distracţii pentru copii.

Caruselul din centrul Timișoarei este atracția copiilor chiar și de Crăciun. Însoțiți de părinți, copiii au făcut coadă la locul de joacă.

Nelipsiți de la serviciu sunt și vatmanii sau şoferii mijloacelor de transport în comun. Iar dacă șoferii de autobuz sunt nevoiţi să lucreze, taximetriștii renunţă la libere de dragul unui ban în plus.

Fac în fiecare an, la lucru. E ca în fiecare zi”, spune un taximetrist.

La datorie sunt şi jandarmii, poliţiştii locali şi agenţii de la Rutieră din toată ţara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri