Craiova | Acatiste bonus pentru enoriașii cu taxe plătite la zi

Data publicării:
biserica in constructie

Un preot din Craiova a găsit o modalitate pentru a-i stimula pe enoriaşi să plătească taxa anuală la biserică. A tipărit broşuri în care îi anunţă pe credincioşi că dacă îşi plătesc taxa de 50 de lei, vor primi un acatist. Iar în caz de deces, sicriul va fi găzduit în capela bisericii.

Toţi enoriaşii din parohia „Sf. Ioan Botezătorul” s-au trezit cu scrisori în cutia poştală - erau anunţaţi că a crescut contribuţia anuală la biserică cu 20 de lei, de la 30 la 50 de lei. În schimbul banilor în plus primeau un bonus - puteau da, gratis, un acatist pentru sănătatea familiei. Evident, taxa nu-i obligatorie, dar asta nu-i revoltă mai puţin pe oameni.

A trimis, asta e. (Reporter: Şi o să plătiţi?) Eu am zis că nu, dar până la urmă când oi muri tot trebuie să plătească cineva. Că nu te bagă în biserică. Sau chiar dacă te bagă în biserică îţi pune taxa de înmormântare”, spune o enoriașă.

Preotul care a trimis fluturaşii spune că oamenii nu sunt obligaţi să plătească.

Este o aducere la cunoştinţă enoriaşilor noştri despre ce pot şi ei să beneficieze din partea bisericii de care aparţin, unii dintre ei mutându-se nou în cartier”, a declarat preotul Marius Neacșu.

Mitropolia Olteniei va analiza această situaţie.

„Dumnealui e original, aşa, prin felul de a fi. În fine, o să dezbatem şi noi să vedem despre ce este vorba. A mai avut iniţiativa asta acum câtva timp, dar să vedem care a fost problema, care a fost conjunctura”, a declarat Ioniță Apostolache, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

Preotul bisericii susţine că, de la începutul anului, doar 200 de familii din cele 3.000 au plătit contribuţia la biserică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri