Criza amână schimbarea frigiderului sau a maşinii de spălat

Data publicării:
24 2003electrocasnice-56574

Doar 3% din bugetul de cumpărături al unui român îl reprezintă cheltuielile alocate pentru electrocasnicele necesare într-o casă. Anul trecut, comercianţii au vândut aparatură electrocasnică în valoare de 416 milioane de euro, în scădere cu aproape 5 procente faţă de 2011. Fapt care se vede şi în dotarea locuinţelor - 75% din gospodării au maşină de spălat rufe, 90% au aragaz şi doar 5% au o maşină de spălat vase.

Nu doar lipsa banilor îi face pe români să înlocuiască mai rar aparatura electrocasnică, ci şi obiceiul de consum. Nu puţine sunt cazurile în care aragazul sau frigiderul sunt schimbate după 20 de ani şi doar dacă se strică, susţin comercianţii.

Românii sunt cu mult în urma europenilor în ceea ce priveşte asemenea achiziţii. Un studiu realizat de firmele din domeniu arată că, o familie din România alocă, în medie, un buget anual de numai 70 de euro, faţă de 300, cât cheltuie europenii. Cel mai bine stau germanii, care dau, în medie, 500 de euro pentru aparatură necesară familiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri