CTP: CNCD l-a iertat, dar declarațiile lui Tudose rămân în cancelariile occidentale

Data publicării:
170710_SEDINTA_COALITIE_GUVERNAMANT_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose ingrijorat
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cristian Tudor Popescu, sancționat de CNCD pentru comparaţia făcută între coafura premierului şi deja celebrul pavian cu mantie, a comentat dur la Digi24 decizia Consiliului de a-i ierta, în schimb, pe Şerban Nicolae şi Mihai Tudose, doi politicieni care s-au ales doar cu amendă după declaraţii care, în opinia jurnalistului, sunt mult mai grave. În cazul lui Tudose, afirmațiile se apropie de nazism și, spune CTP, ele vor rămâne în cancelariile occidentale, chiar dacă CNCD-ul a fost îngăduitor.

Dacă în cazul celor doi politicieni, deciziile CNCD (avertisment) au venit după câteva săptămâni, în cazul Cosmin Prelipceanu-Cristian Tudor Popescu, amenda a venit după numai două săptămâni. „Cazul era rezolvat în 48 de ore, era rezolvat de când am primit citația. Au venit cu sentința în plic în 48 de ore”, au comentat cei doi jurnaliști.

Cristian Tudor Popescu: „Nu pot decât să mai spun o dată stimaților telespectatori și votanți PSD, cu tot respectul, acest domn (Mihai Tudose - n.r.), membru marcant al Partidului Social-Democrat, premier al României în momentul respectiv, a făcut o declarație demnă de Reinhard Heydrich sau de Heinrich Himmler. E inimaginabil faptul că poate să discute dl. Csaba Asztalos de la CNCD în felul ăsta despre o asemenea declarație și să justifice faptul că acest om a primit o dojană mângâietoare pe cap. Va să zică, noi am primit câte 1.000 de lei, domnul acesta a primit zero lei. Nu e vorba de bani aici. E vorba de cuantificarea vinei, pedepsei, a gravității faptei. Noi doi suntem de 1.000 de ori mai vinovați pentru acea comparație de câteva secunde în legătură cu coafura doamnei Dăncilă - care de fapt nici nu ne-a reclamat, pe niciunul dintre noi, în legătură cu asta, ba mai mult, și-a schimbat coafura după aceea!

Deci, o declarație de nazist, nu de PSD-ist - și nu aveți cum să mă mai chemați o dată, domnilor de la CNCD, pentru asta - instigă la omor. Și la ce fel de omor? Spânzurătoarea nu pentru o persoană, ci pentru o categorie! Și vine acest domn Tudose. Vreme de patru săptămâni ați auzit să fi zis ceva, a adresat ceva opiniei publice, să spună ceva respectivei naționalități minoritare, o retractare, o scuză? Nimic! Nu i-a păsat vreme de o lună dlui Tudose!

A! După ce a fost chemat la CNCD, a servit acolo o icră, o proteină, o cafeluță cu domnii de la CNCD, s-au mângâiat pe glandă unii pe alții și la sfârșit a spus: Știți, eu n-am spus ce-am spus! Că asta a spus: știți eu n-am spus ce-am spus! N-am venit că am venit, am venit că n-am venit! (O epigramă celebră!) După care spune îmi pare rău, regret dacă s-a simțit cineva lezat!

Mi i-am imaginat pe Goering și pe Ribbentrop la procesul de la Nurnberg spunând: Regret dacă s-a simțit cineva lezat. Mda, am spânzurat pe unii și ne gândeam să mai spânzurăm, dar dacă s-a simțit cineva lezat, regret!

Și s-a considerat că nu mai e nicio problemă cu dl. Tudose, mergem înainte... Dar această declarație a rămas, domnule Prelipceanu, a rămas în cancelariile occidentale. A fost făcută de premierul României. Așa ceva nu se șterge. S-a notat acolo: Prim-ministru!”

Citiți și:

Mihai Tudose își cere scuze pentru declarația cu fluturarea secuilor pe lângă steag

Jignirea anului 2017 în Parlament, soldată doar cu avertisment de la CNCD

Mihai Tudose a primit avertisment de la CNCD pentru declarația despre steagul secuilor

„Pavian cu mantie”. Reacția lui C. T. Popescu după ce a fost amendat de CNCD

Preşedintele CNCD îi dă replica lui C. T. Popescu: Să citească legea!

Radu Paraschivescu: CNCD a călcat pe mantie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri