CTP: Există destui cetățeni care nu iau șpagă. Știți de ce nu iau? Pentru că nu li se dă!

Data publicării:
Cristian Tudor Popescu la Digi24
Cristian Tudor Popescu la Digi24

Sunt „dureros de mulți inși în țara asta” care consideră că funcția îți dă dreptul să iei șpagă și cărora presupusele fapte ale Sorinei Pintea, fostul ministru al sănătății, nu li se par atât de grave, spune Cristian Tudor Popescu. Gazetarul crede că mulți români ar lua mită, dacă ar avea ocazia. Asta, pentru că așa au fost crescuți și le lipsește o „temelie morală”, a arătat CTP, vineri seara, la Digi24.

„Eu vă întreb: Credeți că sunt mulți oameni în țara asta care iau șpagă? (...) Nu, noi nu suntem un popor de infractori (cum spunea deunăzi Sorina Pintea - n.r.). Există destui cetățeni care nu iau șpagă. Știți de ce nu iau? Pentru că nu li se dă! De-aia! Pentru că nu au funcții în care să poată primi șpagă. Dacă ar avea, ar lua cu două mâini”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Cap limpede”.

„Am văzut interviuri cu oameni de pe stradă: Ați auzit de cutare, că a luat un milion de euro șpagă? Dvs ați lua? Păi, bineînțeles, răspunde, da' cine îmi dă mie șpagă? Deci, sunt mulți cei care consideră - evident că în țara asta există și oameni care nu iau șpagă, pentru că așa au fost ei crescuți și așa este baza morală din ei, temelia morală din ei îi împiedică să ia șpagă - dar există și mulți care ar vrea să o ia, ar vrea, dar n-au situație”, a explicat gazetarul.

„Și ăștia consideră în ultimă instanță: Da' ce a făcut, domn'le? Expresie pe care am auzit-o demult de tot, prima dată - îmi amintesc așa, mai pregnant - la unul, Bogdan Olteanu, ăsta a fost al treilea om în stat, acum e prin pușcărie. Știți ce a spus ăsta, când era acuzat așa, de mită, cu Vîntu, cu Delta, cu Tăriceanu, ce spunea? Dar ce, domnule, am dat în cap la oameni?! Asta este ideea: Ce a făcut, domnule, a luat și ea șpagă! Păi cum să nu ia șpagă, domnule, dacă e șefă? Păi, dacă e șefă, nu trebuie să ia șpagă? Normal! Și eu, dacă eram șef acolo, la spital, luam și eu șpagă! Și a luat multă? Păi, a luat multă, că e șefa spitalului! Nu? Normal!” - a comentat CTP.

„Sunt, din păcate, dureros de mulți inși în țara asta care așa gândesc. Și care sunt împotriva corupției. De ce? Pentru că ei n-au ocazia să ia șpagă! De-aia sunt împotriva corupției!” - a conchis gazetarul.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri