Video Cu cât au crescut prețurile de la tarabele din târgurile de Crăciun din marile orașe din țară

Data publicării:
targ
Cu cât au crescut prețurile de la tarabele din târgurile de Crăciun din marile orașe din țară. Foto; Digi24

Magia sărbătorilor de la târgurile de Crăciun dispare odată cu prețurile afișate la tarabe. În unele cazuri, comercianții și-au dublat tarifele. Chiar și așa, târgurile sunt pline de oameni, dornici să găsească atmosfera de sărbătoare.

De la mâncare, până la decorațiuni de sărbătoare, toate sunt mai scumpe în acest an la târgurile de Crăciun din marile orașe din țară. În Cluj Napoca, prețurile chiar și cu 30%, față de anul trecut.

Bartha Csaba - comerciant: Am scumpit pentru că sunt foarte scumpe toate produsele pe care le folosim, cașcavalul s-a dublat, smântâna s-a dublat, toate produsele ce trebuie pentru un langoș s-au dublat.

Mihai Grosu - comerciant: Castanele sunt 12 lei suta de grame, piureul de castane 13 lei, vin fiert 13 lei, un ceai 9 lei. A trebuit să scumpim puțin față de anul trecut, dar așa cu 10, 20%. Rata inflației, până la urmă. S-au scumpit toate: gazul, chiriile, salariile, deci n-am avut ce face.

Larisa Ardelean - jurnalist Digi24: Distracția costă destul de mult la târgul de Crăciun. Spre exemplu, o plimbare cu roata din spatele meu costă 30 lei. Doar copiii sub 2 ani nu plătesc.

Sunt și comercianți care au încercat să mențină prețurile de anul trecut. Este și cazul acestei doamne, care vinde produse din lavandă.

Anca Șerpar - producător produse din lavandă: Te gândești dacă poți să acoperi costurile, dar sunt mulți clienți care ne cunosc și care ne caută aici, am considerat să zic așa de bun simț, cred că ăsta este cuvântul, să păstrăm prețurile pe care le avem.

Cu prețuri mari sau nu, târgurile sunt pline de oameni care se bucură de spiritul de sărbătoare.

-Nu-i mare diferență de ce e într-o zi obișnuită. Poate 3 lei.

- Am luat sarmale și brânză.
- Și cât au costat?
- 50 au fost sarmalele, 2 porții și brânza sub 20. Prețurile sunt puțin mari, dar merită.

Femeie: Prețurile sunt mai mari decât în alți ani, dar la cum a crescut piața, nu mi se par exagerate.

Prețuri mari găsim și la târgul de Crăciun din Craiova. Și aici, de dragul sărbătorilor de iarnă, oamenii se încumetă și pleacă măcar cu un produs cumpărat.

-Un pic piperate. E scump. Anul trecut cu siguranță era mult mai ieftin.
-Foarte scump și la salariile care sunt, sunt exagerat de scumpe.

-Puțin mai scump. Cam piperate un pic. 8 lei un suc la jumătate.

Comerciant: De la 10 lei pentru oricine își permite, până la 200, 240. Pentru turiști sunt prețuri extraordinare, în schimb, pentru ai noștri puțin cam mari. Însă avem pentru toate buzunarele.

Poză cu Moș Crăciun, în schimb, nu a folosit lovită de inflație.

Moș Crăciun: Ca în anii trecuți, ne menținem prețurile.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri