Sari la conținut

Cu șezlongurile în apă. Administratorii plajelor nu respectă regulile

Eforie Nord, zona Belona. Administratorii plajelor nu au mai ţinut cont de lege şi au pus şezlongurile la 2 metri de apă.

Dumneavoastră nu vedeţi ? Nu sunt 5 metri, e mai puţin. Uitaţi unde ajunge apa. Noi ce plăcere avem? Numai cei care stau pe şezlong au o plăcere să fie lângă apă şi noi cu copiii trebuie să ne ducem dincolo sau să stăm pe stânci,” spune un turist.

„A venit jumătate din gaşcă la ora 07.30 că nu mai era loc şi noi cu copiii mici am venit pe la 08.30.o oră ca să prindă loc mai aproape de mare,” spune o doamnă.

Angajaţii de pe plajă se apără.

Administrator plajă: „Eu zic că avem cinci metri pentru că, dacă apa vine, normal că nu mai sunt cinci metri. Este şi vina noastră. Trebuie să punem la zece şi când vine apa atunci e la cinci. Dar când pui la cinci şi creşte apa, rămâne un metru sau doi. Cum o dai, nu e bine.”

Aceeaşi situaţie şi în Mamaia.

- Am văzut că sunteţi pe şezlonguri care sunt foarte aproape de mare ştiţi că în mod normal nu este voie.

- Aşa l-am închiriat.

- E mai bine să fiţi mai aproape de apă?

- E mai bine că e briza.

În Mamaia, închirierea unui şezlong costă în jur de 20 lei.

Răzvan Chiţan, administrator de plajă: „Gradul de ocupare este de 70 la sută dar sperăm că acum că s-a terminat cu bac-ul să continue petrecerea aici pe plajă. Deja majoritatea au venit.”

Culoarul de 5 metri între primul rând de şezlonguri şi mare este destinat igienizării plajelor cu utilaje speciale de la Apele Române, dar şi pentru intervenţii, în caz de urgenţă.