Cum a ajuns jandarmerița bătută în mijlocul protestarilor și de ce au abandonat-o colegii ei. Explicațiile maiorului Cazan

Data actualizării: Data publicării:
jandarmerita batuta crop

Maiorul Laurențiu Cazan, comandantul Jandarmeriei care a oferit scuze oamenilor care au avut de suferit gratuit în urma intervenției jandarmilor, a declarat la TVR că jandarmerița bătută nu-și aduce aminte de ce a căzut, „dacă a fost lovită sau s-a împiedicat”.

Au fost violențe de la început de când au plecat din zona unde aveam dispozitivul. Fata nu-și mai aduce aminte de ce a căzut, dacă a fost lovită sau s-a împiedicat. Când a rămas în urmă cu colegul, a fost lovită în mod direct, s-a dezechilibrat”, explică maiorul Laurențiu Cazan, la TVR.

Întrebat de ce au fost abandonați de colegii lor, Cazan a spus „când ai acea violență împotriva ta... era foarte greu să observi la momentul respectiv că cineva din dispozitiv a fost atacat așa de brutal”.

Ne bucurăm că jandarmerița nu a avut mult de suferit, nu a avut răni mai grave. Ce e de condamnat sunt violențele de la fața locului. Șansa noastră și ei a fost că era echipată cu toate mijloacele de protecție, gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat fără. Pe mine pur și simplu m-a speriat acel eveniment, sunt și eu om, am familie”, a adăugat el.

Femeia jandarm a fost rănită la mitingul de pe 10 august, din Piața Victoriei, și a fost internată timp de trei zile la spitalul Floreasca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri