Video Cum a ajuns o comună din Giurgiu să aibă mii de vizitatori în doar trei săptămâni, deși nu deține nicio atracție turistică

Data actualizării: Data publicării:
imagine din comuna hotarele
Comuna Hotarele a ajuns să aibă mii de vizitatori în doar trei săptămâni, deși nu deține nicio atracție turistică. FOTO: Digi24

Pandemia scoate din anonimat localități altfel greu de găsit pe harta României. Cu doar patru mii de cetățeni în actele ultimului recensământ, comuna Hotarele, din Giurgiu, a fost vizitată în ultimele trei săptămâni de peste două mii de turiști, din aproape toate regiunile țării.

Comuna Hotarele este situată lângă Dunăre și râul Argeș iar în acte are cam patru mii de locuitori, dintre care vreo mie sunt plecați în pribegie. N-are monumente, n-are celebrități și nici legende care s-o așeze, turistic, pe hartă. De altfel, aici n-au apărut miracole peste noapte și nici n-a fost descoperită vreo comoară.

Secretul e altul și este deja public: primăria a amenajat un centru de vaccinare, iar de o lună încoace, la Hotarele, s-au vaccinat peste 1300 de olteni, munteni și dobrogeni.

Centrul de vaccinare a adus notorietate comunei

„1300 de oameni au venit la rândul lor, 30%, 40%, au fost însoțiți. Deci, cumva, cel puțin 2000 de oameni ne-au vizitat, doar medical, să spunem așa, în perioada asta de două săptămâni, două săptămâni și ceva de când am început vaccinarea”, spune primarul comunei.

„Dacă socotim că și-au luat o apă, dacă și-au luat un sendviș, dacă și-au luat un te miri ce, un suc, clar au vizitat și unitățile de desfacere de pe raza comunei Hotarele. Pentru notorietatea comunei, putem spune că acest centru de vaccinare este un business, e o afacere, din care toată lumea câștigă. Dacă socotim din punctul ăsta de vedere, da. Hotarele a câștigat.

Faptul că avem un centru de vaccinare în Hotarele ne-a adus notorietate, ne-a adus destul de multe vizite ale unor oameni care, de altfel, nu cred că ajungeau vreodată în Hotarele”, a mai adăugat edilul.

Comuna primește vizitatori din aproape toate regiunile țării

Potrivit coordonatorului centrului de vaccinare din Hotarele, peste 80% dintre cei vaccinați acolo vin din afara comunei, ba chiar din orașe de la sute de kilometri distanță, cum ar fi Gorj.

„Am dat la medicul de familie telefon și-a zis să căutăm platforma, unde găsim. Și-am căutat și-am găsit aici la Hotarele. Pe 21 ianuarie. Și ne-am programat!”, a spus un bărbat venit în Hotarele pentru vaccinul împotriva Covid-19.

 

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri