Cum explică Gabriela Firea organizarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei

Data publicării:
gabriela firea ie fb

Primăria Capitalei urmărește ca prin acțiunile și evenimentele pe care le organizează să vină în întâmpinarea nevoilor și preferințelor tuturor bucureștenilor, indiferent de apartenența la anumite categorii sau grupuri sociale și fără a ține cont în vreun fel de afinitățile politice ale acestora, afirmă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o declarație în contextul comentariilor apărute în spațiul public referitoare la organizarea în Piața Victoriei a unui târg de Crăciun.

„Cred cu tărie că accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, și nu pe cele care ne dezbină, mai ales că pe 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri! În acest spirit, am considerat că sărbătorile de iarnă — Moș Nicolae, Crăciunul, Anul Nou — trebuie celebrate într-un mod în care să aducă bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului nostru. În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de sărbători sau pur și simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Același lucru ne-am propus și noi să facem în București, cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse”, spune edilul Capitalei, într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Gabriela Firea declară că nu se intenționează restrângerea în vreun fel a drepturilor cetățenilor, motiv pentru care consideră că „sunt cu atât mai greu de înțeles luările de poziție eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie”.

„Nu intenționăm să intrăm în conflict cu nimeni și nici să restrângem în vreun fel drepturile cetățenilor. De aceea sunt cu atât mai greu de înțeles luările de poziție eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie. Spiritul Crăciunului presupune să fim, dacă nu mai buni, măcar mai toleranți și să învățăm să privim cu mai multă atenție la nevoile celor de lângă noi. Să ne bucurăm, așadar, împreună, de luna decembrie — o lună a darurilor, prieteniei, bunăvoinței, solidarității și altruismului”, precizează primarul Capitalei, care menționează că PMB „este deschisă colaborării cu societatea civilă, alocând în fiecare an bugete importante pentru sprijinirea proiectelor propuse de ONG-uri”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri