Cum să călătoreşti mai ieftin la mare

Data publicării:
tren privat

Cine vrea să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc trebuie să rezolve în primul rând problema transportului până în staţiuni. Drumul poate fi mai ieftin cu bilete cumpărate din timp.

Cu autocarul, faceti ceva mai bine de trei ore din Capitala până aici, la Constanţa. Un drum până la mare va costa 40 de lei în loc de 60, dacă vă cumpăraţi biletul cu 12 de ore înainte, de pe internet.

Cumpărat din timp, şi biletul de tren este mai ieftin. Luat de azi pe mâine, preţul unui bilet ar fi fost de 158 de lei. Ca să atragă şi mai mulţi călători în vagoane, CFR Călători a lansat o ofertă, care, cel puţin pe hârtie, pare imbatabilă: 20 de lei călătoria până pe litoral cu trenul personal sau 38 de lei cu cel de rang superior.

Compania de stat pune, însă, şi condiţii: Doar dacă vă procuraţi bilet în weekend, pentru toate cele patru weekenduri la rând? Cu alte cuvinte, trebuie să fiţi gata să lăsaţi la casa de bilete 160 sau chiar 300 de lei dintr-un foc, dacă vreţi să beneficiaţi de această ofertă. Cu trenul privat, o călătorie până la mare costă 40-45 de lei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri