Cum se acordă voucherele în programul "Rabla pentru electrocasnice"

Data actualizării: Data publicării:
rabla pentru electrocasnice

Frigiderele, maşinile de spălat sau aparatele de aer condiţionat vechi mai pot fi folositoare. A început programul Rabla pentru electrocasnice, iar toate aparatele vechi pot fi date la schimb pentru un voucher de reducere la achiziţionarea unora noi. Sunt disponibile 60.000 de tichete, iar regula este simplă: primul venit, primul servit.

Românii care vor să scape de aparatele vechi trebuie să intre pe site-ul administraţiei pentru fondul de mediu şi să completeze nişte formulare în câţiva paşi simpli. Datele de identitate, adresa de domiciliu, adresa de email şi numărul de telefon sunt primele din tabel. Apoi, cei care vor să primească vouchere vor declara pe proprie răspundere că nu au datorii la stat şi vor alege tipul de echipament pe care vor să-l cumpere.

Cornel Brezuică, preşedinte AFM: Validarea voucherelor se va face în următoare zi. Azi se înscriu persoanele fizice, acestea se aprobă și în ziua următoare se pot utiliza. Valabilitatea voucherului este de 15 zile calendaristice de la data aprobării.

În urma înscrierii, oamenii vor primi un mail de confirmare şi un cod unic de utilizator, pe care trebuie să-l păstreze pentru a valida tichetele primite.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Merge la comerciantul validat, plasează comanda, alege modelul și se îndeplinesc procedurile de vânzare cumpărare. În momentul în care comerciantul îi aduce acasă prin firma de curierat, îi predă obligatoriu produsul 1 la 1 pe care l-a cumpărat.

60.000 de vouchere sunt disponibile în cadrul programului. Deocamdată în program sunt incluse doar trei tipuri de electrocasnice.

Voucherele pentru aparatele de aer condiţionat au o valoare de 300 de lei. Pentru frigidere şi combine frigorifice tichetele sunt de 300 sau 400 de lei, în funcţie de eficienţa energetică, iar pentru maşini de spălat suma acordată este de 200 sau 300 de lei.

Edvin Abdulachim, director comercial magazin: Orice produs pe care îl avem noi la un anumit preţ prin programul respectiv, cu ajutorul voucherelor, beneficiază de un discount suplimentar.

Valoarea totală a voucherelor este de 20 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri