Cum va fi vremea în primele două luni ale toamnei

Data publicării:
toamna

 

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a declarat marţi, la seminarul "Adaptare la schimbarea climei în zona urbană", că este mult prea devreme pentru o estimare pentru sezonul rece, dar a făcut unele estimări privind lunile de toamnă.

Ea a explicat că precipitaţiile şi temperaturile estimate în prognoza de sezon se referă la media care urmează a se înregistra în lunile respective, potrivit Mediafax.

"Putem face câteva speculaţii, în primul rând în privinţa regimului de temperatură, care pare a rămâne peste normă în septembrie şi octombrie, în partea de sud-est a ţării, ceea ce am putea interpreta că, cel puţin în primele două decade, vremea se va menţine agreabilă chiar şi în zona litoralului, unde, fără să mai fie temperaturi de vară nici în aer, nici în apa mării, mai sunt totuşi zile destul de agreabile. Deci vor fi zile de toamnă foarte plăcute", a declarat Florinela Georgescu.

Directorul exectiv ANM a mai spus că, din punct de vedere al regimului de precipitaţii, în lunile septembrie şi octombrie, nu este aşteptat "un excedent deosebit", ci pare a se menţine deficitul în partea de sud-est a ţării.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri