Cursele Navrom către localităţile din Delta Dunării au fost reluate începând de astăzi

Data publicării:
delta dunarii
Cursele Navrom către localităţile din Delta Dunării au fost reluate începând de astăzi Foto: Facebook ARBDD

Peste 130 de persoane şi 12 tone de produse de strictă necesitate au plecat, vineri după-amiază, în localităţile înconjurate de ape din Deltă cu navele societăţii care asigură transportul subvenţionat, după ce timp de o săptămână aceste curse au fost suspendate.

Directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru Agerpres că majoritatea călătorilor şi cea mai mare parte a cantităţii de produse au avut ca destinaţie localităţile de pe braţul Sulina al Dunării.

"Azi (vineri, n.red.), am avut 12 tone de marfă pentru toate cele trei relaţii. Cea mai mare cantitate a fost pentru Sulina. Vorbim despre preparate şi produse perisabile, având în vedere că suntem dotaţi cu sisteme de condiţionare aer şi păstrăm temperatura controlat. Ca număr de pasageri, creşterea a fost de asemenea pe Sulina", a menţionat directorul Chichi.

La bordul cursei spre Sulina au urcat 86 de persoane, la cea pentru Sfântu Gheorghe, au fost 22 de persoane, iar cea pentru Periprava, 24 de persoane.

"Trebuie menţionat că furnizorul şi transportatorul de carburant au făcut tot posibilul să avem carburant şi am reuşit ca la 13,30 să aprovizionăm ultima navă şi să plecăm în cursă", a afirmat reprezentantul societăţii subvenţionate de stat.

Societatea şi-a suspendat începând de duminică, 26 iunie, cursele în Deltă, din cauza lipsei de combustibil, conducerea societăţii acuzând Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii că a refuzat să plătească începând din 20 aprilie subvenţia necesară desfăşurării activităţii de transport.

Potrivit sursei citate, până acum, firma a primit doar 3,5 milioane de lei, sumă care va fi folosită atât pentru plata carburantului, a lefurilor angajaţilor, cât şi pentru achitarea debitelor reclamate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri