Cursuri pentru joburi de sezon. 850 de lei pentru a ajunge instructor de schi

Data publicării:
partie schi-1

Andrei Bălănescu este inginer silvic. Dar e pasionat de sporturile de iarnă. A venit la Poiana Brașov tocmai din Piatra Neamţ ca să urmeze cursurile de monitor de schi.

„Sunt impresionat de seriozitatea instructorilor, nu mă aşteptam să fie totul aşa de complex, să fim instruiţi la fiecare pas, fiecare amănunt, credeam că o să fie totul foarte simplu, o să dureze puţin o să luăm examenul şi asta e tot”, spune Andrei Bălănescu.

O sută de oameni din toată ţăra au venit în Poiana Braşov ca să demonstreze că au calităţile necesare pentru a deveni instructori de schi.

„Înaintea de intrarea în cursă dau un test pentru că noi ne adresăm celor care ştiu să schieze sau să se dea pe snowboard peste medie. După care urmează cursul, este o parte teoretică care durează circa o lună de zile şi partea practică care încercăm să o comprimăm cam pe o săptămână, zece zile”, explică Emil Fărcăşanu, directorul şcolii de schi.

Cursanţii plătesc 850 de lei ca să urmeze şcoala de monitori, dar banii investiţi îi vor recupera repede. O oră de schi cu monitor costă între 60 şi 100 lei. Preţurile sunt mai mici pentru grupuri. Spre exemplu, în cazul celor care au cinci elevi, preţurile variază între 35 şi 65 lei de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri