Curtea de Argeș, a doua zi după funeraliile regelui Mihai

Data actualizării: Data publicării:
femeie lumanare candela

Oamenii au continuat să vină şi astăzi la catedrala din Curtea de Argeş pentru a-i aduce un omagiu Regelui Mihai. Mulţi dintre ei au venit, încă de ieri, din toate colţurile ţării ca să participe la înmormântarea fostului monarh şi au rămas şi astăzi. Înainte să se întoarcă acasă, au vrut să aprindă o lumânare pentru Regele Mihai.

„Este o zi mohorâtă și ploioasă de decembrie la Curtea de Argeș, a două zi după ce regele Mihai a fost înmormântat, iar oamenii nu au contenit să vină în toată această dimineață. Au adus flori, au aprins lumânări. Vedeți și coroanele depuse aseară în timpul procesiunii de înmormântare. Aici, în nouă catedrală de la Curtea de Argeș se odihnesc în momentul de față regele Mihai I al României și soția sa, regina Ana”, relatează Alina Manolache, reporter Digi24.

Ieri, Curtea de Argeş s-a umplut de oameni care au venit din toate colţurile ţării ca să asiste la ceremonia de înmormântare a Regelui Mihai I. Unii dintre ei au rămas peste noapte şi au trecut să aprindă o lumânare.

A însemnat mai mult decât o pagină de istorie, a însemnat o adevărată epocă istorică, țin minte cum povestea bunica mea despre regele Mihai. Nu puteam să nu venim, am fi rămas cu un regret imens, am vrut să fim părtași ai unui moment istoric, spune un tânăr.

„Asta am simțit, foarte multă decență și liniște și mi-am adus de copilăria pe care mi-a oferit o familia, cu dorințe monarhiste”, spune un alt tânăr.

Cei veniţi la slujba de duminică au aprins şi ei o lumânare pentru regele Mihai.

„Noi ştim toată povestea neamului lui. Acum 80 de ani am fost la şcoală şi era pozat pe Abecedar şi pe toate cărţile Mihai I”, povestește o femeie.

Zeci de mii de oameni au participat ieri la ceremonia de înmormântare a Regelui Mihai. În onoarea fostului suveran au fost trase 21 de salve de tun şi s-a intonat imnul naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri