Curtea de Conturi: Ajutoare sociale de peste şase milioane de euro, în ultimii doi ani

Data publicării:
Calculator finante contabilitate bani-Mediafax Group-Gabriel Fluerariu-7

O persoană din Timiş a primit ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului în valoare de aproximativ 24.000 de lei. Banii au fost deja recuperaţi. Aceasta este cea mai mare sumă primită ca ajutor social necuvenit.

De altfel, în acest judeţ s-au acordat în 2013 ajutoare necuvenite de aproximativ 631.000 de lei.

În schimb, funcţionarii din Cluj nu au reuşit încă să recupereze cele 14.000 de lei acordate unei alte persoane, tot sub formă de indemnizaţie de creştere a copilului. De altfel, este cea mai mare sumă ce trebuie încă recuperată.

În Dolj, datoriile din anii trecuţi au fost recuperate, dar au apărut altele în 2014. În martie suma se ridica la aproape 320.000 de lei.

Cele mai mari datorii au fost acumulate anul trecut în Olt. Aproape 1,7 milioane de lei au mers în ajutoare necuvenite. 70 la sută din sumă a fost recuperată.

În ciuda datoriilor mari, în 2014 povestea a continuat. La finalul lunii martie valoarea ajutoarelor sociale necuvenite era în valoare de aproape 450 de mii lei.

În Constanţa aproape 900 de persoane au primit ajutoare în mod eronat în valoare de aproape 900.000 de lei, iar în Bihor, pentru 2013, datoriile erau de peste 13 milioane de lei.

Şi în Bacău ajutoarele sociale oferite necuvenit au fost de jumătate de milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri