Dacian Cioloș: Plata taxelor și impozitelor, online

Data publicării:
HACKERI SITE POLITIE

Plata taxelor și impozitelor se poate face online, începând de miercuri, a anunțat premierul Dacian Cioloș, precizând că, în era digitală, oamenii nu trebuie să mai consume "timp și nervi" la ghișee.

HACKERI SITE POLITIE

"După mulți ani de pași insuficienți în direcția simplificării relației dintre cetățean și stat, de azi, plata taxelor și impozitelor se poate face online, prin ghișeul.ro. În era digitală oamenii nu trebuie să mai consume timp și nervi pe la ghișee. Acesta a fost scopul măsurilor de debirocratizare și digitalizare pe care le-am gândit în acest an", a scris premierul Cioloș, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost înrolată, începând de miercuri, în platforma ghiseul.ro, astfel încât plățile către Fisc se vor putea efectua online, a anunțat miercuri Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Conform sursei citate, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

"Totodată, pot fi plătite online contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați dar și de angajatori, cât și amenzile judiciare", se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri