Sari la conținut

De Anul Nou, patru copii s-au născut la Sibiu. La Timişoara şi Arad au venit pe lume cinci bebeluşi, iar în Harghita – patru

FOTO: MediafaxFoto

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Sibiu, au declarat, joi, pentru Mediafax, că în primele ore ale anului 2015 s-au născut patru copii, prima naştere înregistrându-se la ora 01.25, când a fost adusă pe lume o fetiţă, iar după exact patru ore, la ora 05.25, a venit pe lume un băieţel.

Joi dimineaţă, la ora 9.20, s-a născut un alt băieţel, iar zece minute mai târziu s-a născut un al treilea băieţel.

"Toţi copiii sunt sănătoşi, au primit nota zece la naştere şi totul a fost în regulă", au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, precizând că atât micuţii, cât şi mamelelor sunt în stare bună.

Alţi patru copii s-au născut în noaptea de Revelion şi în prima zi din 2015 la maternităţile din Timişoara, fiind vorba despre trei fetiţe şi un băiat, în timp ce la maternitatea din Arad în noaptea dintre ani a venit pe lume un singur bebeluş - un băiat de 3,2 kilograme.

Reprezentanţii Maternităţii Bega din Timişoara spun că primul născut în noul an a fost o fetiţă de 2.960 de grame, care a venit pe lume în jurul orei 01.00.

Tot în noaptea dintre ani, la ora 03.00, s-a născut o altă fetiţă, de 3.170 de grame.

La Maternitatea Odobescu, aparţinând de Spitalul Municipal din Timişoara, primul născut a fost un băiat, care a venit pe lume în jurul orei 05.00, urmat de o fetiţă, născută înainte de ora 8.00.

La Arad, un singur bebeluş a venit pe lume, în noaptea dintre ani, la maternitatea din oraş. Este vorba de un băieţel de 3,2 kilograme, iar naşterea a avut loc la ora 01.00.

Potrivit lui Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, de care aparţine maternitatea, naşterea a decurs bine, iar băieţelul este sănătos.

Patru copii - două fetiţe şi doi băieţei - s-au născut, în noaptea de Revelion şi în prima zi a anului, în judeţul Harghita, primul bebeluş venit pe lume în 2015 fiind un băiat de 3,4 kilograme.

Primul nou-născut în noaptea de Anul Nou a venit pe lume la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Asistenta medicală Szecsi Ibolya de la Secţia de neonatologie a spitalului a declarat, joi, că este vorba despre un băieţel pe nume Raimond, născut la ora 3.30, cu o greutate de 3,4 kilograme şi o lungime de 54 de centimetri. Atât copilul, cât şi mama acestuia, o tânără de 22 de ani din satul Betea, se simt bine.

La ora 5.55, la acelaşi spital a venit pe lume al doilea copil, o fetiţă de 3,2 kilograme şi 52 de centimetri, care se numeşte Tamara, iar mama ei este o tânără de 19 ani din Lueta, adusă la spital cu ambulanţa în noaptea de Anul Nou, după ce a intrat în travaliu.

Cel de-al treilea copil s-a născut tot la spitalul din Odorheiu Secuiesc şi este o fetiţă de 3,75 de kilograme şi 57 de centimetri, căreia părinţii i-au pus numele Iasmin. Atât ea, cât şi mama, în vârstă de 27 de ani, din satul Păltiniş, sunt bine.

În prima zi a noului an, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-a născut, la ora 10.10, Csaba, un băieţel de 4,150 de kilograme şi 51 de centimetri.