De ce acte este nevoie când vreţi să închiriaţi o locuinţă

Data publicării:
1298016247 168055383 3-COMPLEX-REZIDENTIAL-OFERTA-INCHIRIERE-AP-3-CAM-LUX-Bucharest

Vara puteţi să vă închiriaţi un apartament mult mai ieftin, iar preţul chiriilor variază în funcţie de zona în care este amplasată locuinţa. O garsonieră sau un apartament amplasate într-o zonă centrală a oraşului vor costa mai mult. În funcţie de acest aspect, puteţi negocia şi preţul chiriei.

Închirierea se face pe baza unui contract scris între proprietar şi chiriaş. Documentul va cuprinde următoarele elemente: în primul rând adresa locuinţei, obligaţiile părţilor privind folosirea şi întreţinerea spaţiului, inventarul obiectelor, data intrării în vigoare şi durata, valoarea chiriei lunare, suma plătită în avans, modul de plată şi alte clauze stabilite între părţi.

Pentru încheierea contractului sunt necesare urmatoarele documente: actele de identitate atât ale proprietarului, cât şi ale chiriaşului, contractul de închiriere în trei exemplare şi titlul de proprietate al locuinţei, în original şi în copie. Contractul se înregistrează la Direcţia Finanţelor Publice în termen de 15 zile de la data semnării lui. Nu uitaţi să cereţi un exemplar original al contractului semnat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri