De ce este recomandat să dormim dezbrăcați

Data publicării:
dormit in pielea goala

Dormitul în pielea goală are beneficii uimitoare pentru sănătate, de la pierderea în greutate, la fertilitate crescută în rândul bărbaților, scrie Daily Mail, care citează un cunoscut medic nutriționist britanic. Potrivit sursei citate, un alt beneficiu al dormitului fără haine este acela că ajută la creșterea intimității în cuplu.

dormit in pielea goala

Când dormim îmbrăcați, organismul secretă mai mult cortizol – hormonul stresului, care crește apetitul. Astfel, „dormitul în pielea goală ne-ar putea ajuta să pierdem în greutate, întrucât organismul secretă cortizol în exces atunci când temperatura corpului crește pe durata nopții”, le-a declarat Dr Sarah Brewer, medic nutriționist, jurnaliștilor de la Daily Mail.

Dormitul în pielea goală le ajută pe femei să reducă riscul apariției infecțiilor în zona genitală, întrucât lipsa aerisirii organelor genitale duce la formarea transpirației și dezvoltarea bacteriilor.

Fertilitatea masculină este, de asemenea, amplificată atunci când bărbații dorm dezbrăcați. Corpul cald produce o cantitate mai mică de testosteron, al cărei rezultat este scăderea fertilității, dar când dorm goi bărbații păstrează o temperatură a corpului mai scăzută iar riscul de apariție al infertilității scade.

Un alt beneficiu al acestui obicei privește sănătatea vieții de cuplu, întrucât dormitul în pielea goală crește nivelul de intimitate dintre parteneri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri