Decedat în acte, viu în realitate. Un bărbat a fost declarat mort în 2005, la un spital în care nu a fost internat

Data publicării:
decedat in acte

„M-am găsit cu primarul şi mi-a zis: ai înviat, mortule? Zic: de ce, sunt mort? Uite, am de la Timişoara o adresă că eşti decedat din 2005. Zic: glumeşti? Nu, e foarte serios”, povestește Gheorghe Nicodim.

Bărbatul a descoperit că autorităţile l-au declarat mort când a cerut ajutor de încălzire la primăria din Drăgăneşti-Prahova, unde locuieşte.

S-a constatat că dumnealui figurează ca decedat din anul 2005. Am arătat că dumnealui este viu şi că locuieşte la adresa respectivă dintotdeauna şi niciodată nu a fost plecat din Drăgăneşti”, spune Ene Angela, secretar la primăria comunei Drăgăneşti.

Verificările au arătat că Gheorghe Nicodim ar fi fost internat la Spitalul Judeţean Timişoara, unde i s-a şi constatat decesul. Vecinii confirmă însă că bărbatul este plin de viaţă şi că plimbările lungi nu îl încântă deloc, aşa că nu văd cum să fi ajuns omul în celălalt capăt al ţării.

Oamenii cer să se facă dreptate, mai ales că nu e primul caz de acest gen din comuna lor.

„Când ne-am dus la primărie, ne-a zis şeful de asociaţie că maică-ta e moartă. Cum, domne? S-a dus bărbati-miu, a luat-o pe bicicletă şi a dus-o la primărie. Uite, domne, trăieşte”, povestește o femeie din localitate, Sofia Harabagiu.

Situaţia este însă mai complicată în curiosul caz al domnului Gheorghe Nicodim. Deşi primăria i-a promis că va redeveni viu în acte, acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Eu nu mai am niciun drept, la farmacie sunt decedat, la Casa de Pensii ca să bag anticipat nu pot că sunt decedat, la Fisc la fel, decedat. Unde să mă mai duc? Ce să fac?”, spune Gheorghe Nicodim.

Certificatul de deces nu poate fi anulat decât în instanţă, dar Gheorghe Nicodim spune că nu are bani pentru un asemenea proces. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri