Declarația 600. Site-ul ANAF, temporar blocat

Data actualizării: Data publicării:
logo anaf crop

Pagina de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (anaf.ro) nu a putut fi accesată în cursul zilei de luni. Blocajul ar fi fost produs ca urmare a accesărilor legate de descărcarea și depunerea declarației 600.

Contribuabilii care au vrut să acceseze, luni, pagina de internet a ANAF au constat că aceasta nu merge. Fie că nu se încărca, fie că afișa un mesaj de eroare, de genul „This site can’t be reached”.

Mesaje prin care a fost sesizată imposibilitatea accesării site-ului ANAF au fost postate și pe contul de Facebook al Agenției.

Contactați de Mediafax, reprezentanții ANAF au explicat că disfuncţionalitatea a intervenit pe fondul aglomeraţiei create de depunerea Formularului 600 şi că personalul de specialitate lucrează pentru remedierea situaţiei.

Declaraţia 600, nou introdusă de Guvernul Tudose, trebuie să fie depusă, până pe 31 ianuarie, de toți cei care desfăşoară activităţi independente, dar şi de românii care au alte venituri pe lângă salariu (venituri din chirii, din dividende, etc.). În total, ar fi vorba de peste 200 de mii de persoane, potrivit datelor ANAF, dar sunt și voci care spun că, în realitate, numărul este mult mai mare.

Potrivit informațiilor obținute de Digi24, Declaraţia 600 ar putea suferi modificări, pentru a fi eliminate dificultăţile din prezent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri