Demiteri la Direcția de Asistență Socială Prahova, în urma umilirii persoanelor cu handicap

Data publicării:
hol

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat, vineri, că, în urma verificărilor făcute la DGASPC Prahova, CJ a emis dispoziţie de eliberare din funcţie a directorului insituţiei Vasilica Florea, informează MEDIAFAX.

De asemenea, directorul adjunct al DGASPC Prahova, Alexandru Bocioacă, a fost suspendat din funcţie, iar medicul şef de comisie, Viorica Oniga, a primit dispoziţie de eliberare din funcţie, însă aceasta va rămâne în fruntea comisiei de evalure până când se va găsi un înlocuitor, Oniga fiind singurul medic angajat al instituţiei.

În urma verificărilor s-a constatat că reprezentanţii DGASPC Prahova nu au pus în aplicare o ordonanţă de urgenţă emisă în august 2012 şi normele de aplicare ale acesteia, care prevăd că persoanele netransportabile care trebuie să ajungă la comisie trebuie să beneficieze de transport din partea instituţiei. Reprezentanţii DGASPC Prahova i-au înştiinţat însă pe cei nedeplasabili că trebuie să vină la sediul instituţiei ei sau reprezentanţii lor legali.

Cosma a mai spus că, începând de luni, singurul microbuz aflat în dotarea CJ Prahova va fi pus la dispoziţia DGASPC pentru a-i transporta pe cei care nu se pot deplasa la instituţie pentru evaluare. Combustibilul va fi plătit prin sponsorizare de parcurile industriale din judeţ care se află în subordinea CJ Prahova, a precizat Cosma.

Citiţi şi

Umiliți pentru ștampilă. Persoanele infirme îndură chinul de a veni anual la control

Premierul cere scuze în numele Guvernului pentru umilințele la care sunt supuse persoanele cu handicap

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a anunţat finalizarea controlului făcut la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din Ploieşti. Cu toate că au fost constatate mai multe nereguli, ministerul nu poate dispune nicio măsură, deoarece comisiile sunt în subordinea autorităţilor locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri