Deși este ger, persoanele fără adăpost din Galați refuză internarea în centrele Primăriei

Data publicării:
persoana fara adapost homeless romania profimedia
Persoană fără adăpost. Foto: Profimedia

Persoanele fără adăpost din Galați refuză internarea în centrele Primărie. Oamenii preferă să rămână să înfrunte gerul pe străzi deoarece în centre trebuie să respecte o serie de reguli. În ultimele trei zile, polițiștii locali au fost refuzați de majoritatea celor găsiți pe străzi, potrivit Mediafax.

Polițiștii locali din Galați au desfășurat în ultimele zie o acțiune care a vizat persoanele fără adăpost din oraș. 35 de persoane au fost găsite în timpul acțiunii, dar 27 dintre acestea au refuzat internarea în centrele Primăriei.

„Din cauza temperaturilor scăzute, timp de trei nopți Poliția Locală Galați a derulat, în cadrul Planului de măsuri „Hibernal 2020 - 2021”, o acțiune amplă pentru depistarea și internarea persoanelor fără adăpost. Trebuie precizat că acestea pot fi internate doar cu acordul lor. Polițiștii de la nivelul celor cinci secții de ordine publică au găsit în stradă un număr de 35 de persoane, 27 dintre acestea au refuzat internarea, iar restul de opt au ajuns în instituții de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanță și transportate la unitățile medicale”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale Galați.

În cazul oamenilor străzii care refuză să se interneze voluntarii le oferă produse de cazarmament, îmbrăcăminte, hrană și ceai cald.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri