Noi detalii despre vizita Papei Francisc în România

Data actualizării: Data publicării:
Pope Francis Holds His Weekly General Audience
VATICAN CITY, VATICAN - MARCH 27: Pope Francis waves to the crowd as he drives around St Peter's Square ahead of his first weekly general audience as pope on March 27, 2013 in Vatican City, Vatican. Pope Francis held his weekly general audience in St Peter's Square today (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Informația a fost confirmată de Administrația prezidențială și Nunțiul apostolioc a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială.

Papa Francisc va merge în Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

„Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019”, a arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Primul suveran pontif care a vizitat România a fost Papa Ioan Paul al lI-lea, în mai 1999. A fost, de altfel, prima vizită a unui papă într-o ţară majoritar ortodoxă.

Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhidiocezei Romano-Catolice din România, a dat la Digi24 detalii despre această vizită. 

Vizita de la Blaj va avea însemnătate pentru credincioșii greco-catolici, pentru că acum 20 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea, când a venit în România, s-a oprit doar la București. Toți credincioșii au venit la București. Acum, Papa va merge la ei. Va merge la greco-catolici la Blaj, va merge la romano-catolicii de limbă română la Iași și, de asemenea, pentru romano-catolicii de limbă maghiară, care sunt destul de numeroși în Transilvania, va vizita Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc”, a spus Francisc Doboș.

Vizita Papei are trei valențe. Este, în primul rând, o vizită de stat, cu autoritățile din România, este o vizită pastorală, pentru catolicii din România, și, de asemenea, are o valență ecumenică, pentru că în România cei mai mulți dintre credincioși sunt ortodocși”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri