Deţinuţii de la Penitenciarul Craiova fabrică pantofi pentru gardieni, poliţişti şi pentru firme renumite

Data publicării:
1-5

 

Deţinuţii de la Penitenciarul din Craiova se afirmă ca cizmari vestiţi în ţară, dar şi peste hotare. Firme cu renume apelează la îndemânarea lor şi bugetul instituţiei creşte considerabil. Câştigă şi ei bani, dar mult mai preţios pentru ei este faptul că li se scurtează pedepsele.

Opt ore pe zi, de luni până vineri, deţinuţii cizmari de la Penitenciarul Craiova lucrează. Timpul trece mai uşor când fac pantofi, spun ei, şi li se reduc şi pedepsele. „În primul rând nu am avut altă oportunitate, în al doilea rând este o meserie frumoasă, de bază şi de viitor. La mandatul pe care îl am eu, este binevenită această ocupaţie”, declară pentru Digi24 unul dintre ei.

Am ieşit aici la muncă şi pentru a avea o ocupaţie, să treacă timpul mai uşor. Este o necesitate până la urmă”, crede altul.

De la începutul anului, ei au manufacturat pantofi pentru Autoritatea Naţională a Penitenciarelor şi pentru două firme din Italia şi Germania. Cei 300 de pantofi la care lucrează acum vor ajunge la viitorii absolvenţi ai Academiei de Poliţie din Bucureşti.

În momentul de faţă, în atelier îşi desfăşoară activitatea 90 de persoane private de libertate care confecţionează pantofi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Cătălin Borleanu.

O pereche de pantofi bărbăteşti se vinde cu 130 de lei, în timp ce pantofii de damă costă 120 de lei perechea. La fiecare contract, deţinuţii primesc 40% din câştiguri. Anul trecut, din cei 400.000 de lei profit adus Penitenciarului, fiecăruia i-a rămas aproape 1800 de lei. De la începutul anului 2012, ei au câştigat câte 700 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri