Deținutul evadat de la Jilava, de negăsit. El a fost atacat de câini și a sărit un gard de 3 metri

Data actualizării: Data publicării:
detinut evadat bun

Bărbatul care a evadat din Penitenciarul Jilava este în continuare căutat, la aproape 30 de ore de la dispariţia sa. A fugit noaptea trecută, deşi gardienii închisorii spun că au tras focuri de avertisment ca să-l oprească şi că a trebuit să escaladeze un gard de beton şi trei de sârmă ghimpată. Mai mult, a scăpat şi de o patrulă de poliţie, şi de mai mulţi câini care l-au atacat.

„S-a îndreptat către un gard. Nu s-a oprit la somaţie. Colegul din postul de pază e efectuat un foc”, spune un angajat al penitenciarului.

Alarma s-a dat puţin după miezul nopţii, când Valeriu Azamfirei a fost adus de la muncă înapoi în penitenciar. Deşi condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, comportamentul l-a calificat să-şi execute pedeapsa în regim semideschis.

S-au auzit şi două focuri de armă a sărit gardul perimetral, deplasându-se în direcţia comunei Berceni. În afară de gardul de beton, gardul împrejmuitor, mai avem încă trei rânduri de garduri de sârmă ghimpată, de 3 metri jumătate înălţime”, spune Cristi Erving Micu, purtător de cuvânt al penitenciarului Jilava.

Nici gardurile penitenciarului şi nici focurile de armă nu l-au putut opri, iar întunericul şi topografia zonei au fost de partea lui. Pe stradă, în goana lui, a atras atenţia unei patrule de poliţie. Poliţiştii au încercat să-l legitimeze, însă a reuşit să scape. A fugit 4 kilometri şi s-a refugiat apoi într-un centru de fier vechi.

A fost atacat de câinii care erau acolo pentru paza depozitului. A fost şi rănit. Chiar a lăsat în urma sa geaca cu care era îmbrăcat”, afirmă Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.

Pentru căutarea lui a fost solicitat şi un elicopter. Abia după 7 ore, însă, pentru că Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat cu întârziere evadarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri