Dezastrul de la sat. Chin pentru copiii care merg la şcoală, sătenii dau vina pe sărăcie

Data publicării:
toaleta dolj

Într-un sat din Dolj, elevii merg la baie în curte, iar ca să ajungă acolo urcă scări abrupte şi pline de zăpadă. În plus, grupul sanitar nu are geamuri, uşile sunt crăpate, iar de apă curentă nici nu poate fi vorba. Conducerea şcolii spune că nu a avut bani pentru mai mult.

În fiecare iarnă, părinţii îşi trimit copiii cu teamă la şcoală din cauza drumului anevoios pe care trebuie să îl parcurgă în pauze până la toaleta din curte. Cei 20 de elevi trebuie să urce scări abrupte, care în aceste zile sunt acoperite de zăpadă şi de gheaţă.

„Acum e periculos că alunecă, dar, astea sunt. E şi frig, nu e geam, nu e nimic”

„Nu sunt condiţii, cine să facă. Trebuie să urce câteva trepte să ajungă la toaletă, prin zăpadă. E sărăcie goală ce e aici!”

După vacanţa de iarnă prelungită cu două zile, elevii nu au găsit prea mult confort nici în clase. Deşi sobele cu lemne au mers încontinuu, pereţii s-au încălzit cu greu. Aşa că elevii au stat la ore în prima zi de şcoală din acest an cu haine groase.

Ionel Gheorghiţă, administrator la Şcoala Primară Tencănău Dolj: Nu se încălzeşte, că dacă focul nu e făcut demult, trebuie făcut. Sunt pereţii reci şi trebuie făcut că copii sunt mici”.

Conducerea şcolii se scuză : nu sunt bani pentru condiţii mai bune.

Ileana Voica, directorul Şcolii Gimnaziale Sălcuţa: „Din păcate, asta este situaţia, noi ne dorim pe cât posibil să găsim soluţii să remediem această problemă, dar deocamdată nu am avut cum, pe viitor sperăm să existe fonduri. Ştiu că este foarte greu, dar ne dorim să remediem pe cât posibil”.

Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt ISJ Dolj: „Pentru remedierea acestor situaţii, unităţile de învăţământ vor face demersuri către primării, astfel încât toaletele necorespunzătoare să fie încorporate în cadrul şcolii”.

În judeţul Dolj, 39 de şcoli au şi acum grupuri sanitare în curte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri