Digi | RCS & RDS continuă parteneriatul pentru proiectul „Copii singuri acasă”, alături de Salvați Copiii România

Data publicării:
salvati copiii2

Grupul Digi | RCS & RDS continuă parteneriatul cu organizația Salvați Copiii, început în 2015, în cadrul proiectului „Copii singuri acasă” și oferă organizației servicii de telefonie mobilă și fixă, printre care o linie telefonică de suport pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În România, potrivit datelor colectate de Salvați Copiii de la Inspectoratele Școlare Județene, peste 200.000 de copii cresc fără părinți, cifră la care se adaugă și cei care nu au ajuns la vârsta integrării în sistemul de educație sau cei care au abandonat studiile sau nu au fost niciodată la școală ori grădiniță.

„Acești copii știu că părinții trebuie să muncească departe, pentru ca ei să aibă, în țară, tot ce le trebuie unui trai decent. Acceptă această realitate, dar este greu să gestioneze, zi de zi, atât dorul, cât și acest sentiment că sunt diferiți față de copiii care își au părinții aproape. Rolul nostru, la Salvați Copiii, este să îi sprijinim atât social și pedagogic, cât și psihologic. Dincolo de toate acestea, sunt și alte probleme grave cu care copiii se confruntă zi de zi – nu pot merge la medic, în tabere - pentru că în multe situații nu există un reprezentant legal în grija căruia să fi fost lăsați, lucruri care îi izolează, o dată în plus, de ceilalți copii. De aceea este foarte important pentru noi și să oferim părinților suport pentru a realiza procedurile legale necesare”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Salvați Copiii România.

Solidaritatea, educația și voluntariatul sunt direcții importante ale strategiei de responsabilitate socială în cadrul companiei noastre. Credem că prin susținerea proiectului Copii singuri acasă putem contribui la reducerea riscului de abandon școlar și la consilierea lor pentru a trece mai ușor peste această perioadă. Ca părinte, înțeleg cât de importantă este prezența adultului în viața unui copil. Prin parteneriatul cu Salvați Copiii, ne dorim ca absența părinților să fie mai ușor de depășit de către copii și de către cei în grija cărora se află”, a spus Serghei Bulgac, CEO Digi | RCS & RDS.

Serviciul de consiliere, Help Line-ul 0800.070.040 și platforma www.copiisinguriacasa.ro oferă consiliere psiho-socială și juridică, în mod gratuit, pentru părinți, tutori și copii, dar și pentru alte persoane sau instituții interesate sau implicate direct în protecția acestei categorii vulnerabile de copii.

De la înființarea programului, peste 6.500 de copii și 4.500 de persoane în grija cărora au rămas (rude, părinți) au beneficiat de ajutor și îndrumare specializată. Mai mult, demersurile susținute de lobby și advocacy ale organizației au dus la modificarea Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin introducerea unei secțiuni separate pentru protecția copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate.

Despre Digi | RCS & RDS

Digi|RCS & RDS este liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia și figurează în top 3 operatori tradiționali de cablu în Europa. Înființată în urmă cu 25 de ani, compania deține aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, cu o acoperire de circa 7 milioane de gospodării în România și Ungaria, la finalul anului 2018.

Digi Conectati Nelimitat

Digi aduce pe piață cele mai accesibile serviciide comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.

În România, Grupul Digi este, în prezent, cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local, cu aproximativ 14.000 de angajați, și contribuie la bugetul de stat și al asigurărilor sociale și de sănătate din principala sa piață cu mai mult de 120 milioane EUR anual.

În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunea de știri Digi 24, televiziunile sportive DigiSport 1, 2, 3, 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile de muzică UTV, Hit Music și Music Channel, radiourile ProFM, Digi FM și Dance FM, platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.

Despre Salvați Copiii România

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil.

În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri