Din şomeri de la Jucu au ajuns patroni, cu profit de 30.000 de lei pe lună

Data publicării:
cluj-1

După ce luni de zile şi-au căutat în zadar un loc de muncă, s-au hotărât să devină propriii lor stăpâni. Şi-au deschis mici afaceri cu ajutorul fondurilor puse la dispoziţie de stat.

Printre ei, doi soţi care au un atelier de mobilă şi un profit de 30.000 de lei pe lună.

Mariana Moldovan şi soţul ei au lucrat la fabrica Nokia de la Jucu încă de la deschidere. Erau mulţumiţi de locurile lor de muncă şi sperau să iasă la pensie de acolo. N-a fost să fie. Vestea că fabrica se va închide a căzut ca un trăznet. Cu doi copii acasă şi cu rate la bănci, soţii Moldovan nu ştiau încotro să o apuce.

Salvarea a venit de la o rudă care i-a învăţat să fabrice mobilă, dar şi de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă din Cluj, ai carei angajaţti i-au sfătuit cum să deschidă o afacere şi cum să îşi promoveze produsele.

Mai mult, soţii Moldovan au avut norocul să primească 6.000 de euro, bani europeni, cu care au cumpărat uneltele necesare.

În micul atelier deschis la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, cei doi soţi produc acum mobilă personalizată pentru casă şi grădină. Pentru că li s-a dus vestea pentru seriozitatea lor, dar şi pentru calitatea produselor, nu duc deloc lipsă de comenzi.

Uşi, debarale, pătuţuri de copii, personalizate, mobilă personalizată.

Prima comandă a venit de la un vecin, care se pare că le-a purtat noroc.

Soţii Moldovan plănuiesc acum să se extindă. Ei vor ca până la sfârşitul anului să deschidă un atelier mai mare în curtea casei în care locuiesc. Asemenea lor, alţi 63 de foşti angajaţi ai Nokia care s-au înscris în programul demarat de AJOFM au devenit patroni, iar alţi aproximativ 1.100 şi-au găsit un nou loc de muncă. Este vorba de aproape jumătate din totalul oamenilor concediaţi în 2011, când Nokia şi-a închis porţile la Jucu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri