Diplomat american: Este foarte dificil să parchezi în București

Data actualizării: Data publicării:
joshua burke

Parcatul în Capitală este foarte dificil, iar serviciile de ride sharing sunt foarte importante pentru a face orașul inteligent, a declarat, marți, Joshua Burke, atașat comercial al ambasadei SUA la București, în cadrul dezbaterii naționale „Smart City 2017 – 2020”, informează Agerpres.

În această dimineață am ajuns la hotelul Pullman prin serviciile BlackCab. Mulți dintre voi folosiți BlackCab sau Uber sau alte aplicații similare în țară și în București. Sistemul transport inteligent și cel al semafoarelor inteligente pot ajuta la creșterea fluxului traficului. Ieri am condus în București și am văzut că este foarte dificil să parchez. Cred că mulți dintre voi au aceeași problemă când conduceți prin centrul orașului”, a spus Burke.

El a precizat că city managerii, primarii și Guvernul trebuie să se asigure că serviciile de transport inteligent devin lucruri comune.

„Chestia asta precum ride sharing, servicii ca BlackCab și Uber sunt foarte importante pentru a face orașul inteligent. Încurajez city managerii, primarii și, în anumite cazuri, Guvernul național să se asigure că anumite servicii de transport inteligent și programele de ride sharing devin lucruri comune", a arătat atașatul comercial al Ambasadei SUA.

Reprezentanți ai orașelor și municipiilor din România, alături de furnizori de soluții și aplicații de tip smart sunt prezenți, marți, la București, la dezbaterea națională „Smart City 2017 — 2020”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri