Direcţia de permise îi îndeamnă pe cetăţeni să folosească platforma online pentru programări

Data actualizării: Data publicării:
permise auto coada lume

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor îi îndeamnă pe cetăţeni să folosească sistemul de programare online de pe site-ul instituţiei pentru a beneficia de serviciile publice oferite.

Într-o informare adresată cetăţenilor, DRPCIV anunţă că „a pus la dispoziție, încă din anul 2018, sistemul unitar de programare on-line pentru accesarea serviciilor publice pe linie de înmatriculari și permise”.

„Programarea se face accesând site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor - www.drpciv.ro – programări online. În funcție de particularitățile serviciului teritorial se va stabili numărul de ghișee on-line disponibile/servicii, astfel încât să se asigure desfășurarea celorlalte activități precum și deservirea solicitanților care se prezintă la ghișee, fără o prealabilă programare online”, se arată în document.

„Alternativa la programarea online – prezentarea la ghiseu fără o programare prealabilă, presupune utilizarea unor sisteme care distribuie bonuri de ordine pentru dirijarea si ordonarea cetatenilor, disponibile doar la unele servicii publice comunitare sau deservirea cetățenilor în ordinea sosirii. Sistemul folosit nu indică ora de prezentare la ghișeu, fiind necesar ca solicitanții să rămână în sediul institutiei până la efectuarea operatiunilor dorite. Numărul de bonuri de ordine eliberate zilnic trebuie limitat în funcție de programul de lucru, timpul mediu de efectuare a operatiunilor și numărul de lucrători disponibili”

Din 2018 şi până acum au fost înregistrate 1 156 204 de operaţiuni efectuate cu ajutorul platformei online a DRPCIV.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri