Directorul Loteriei a fost demis după 10 zile de la numire

Data actualizării: Data publicării:
LOTERIA ROMANA - SEDIU
Sediul Loteriei Romane, in Bucuresti, luni, 25 august 2014. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Mihai Păduraru, numit director al Loteriei Române în urmă cu doar zece zile, a fost demis din funcție, printr-o decizie a Consiliului de Administrație.

Păduraru a fost numit pe 10 august 2017 și a preluat șefia Loteriei de la Marius Pantea, căruia i s-a imputat faptul că nu a finalizat achiziția de noi terminale pentru Loterie.

Director interimar în locul lui Mihai Păduraru este, începând de luni, Dănuț Sporea, șeful Direcției Economice.

Joia trecută, Păduraru a anunțat Consiliul de Administrație că ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro privind achiziția unei noi rețele informatice pentru companie și a peste 2.000 de terminale. Achiziția ar ridica însă suspiciuni, în condițiile în care prețul ar fi supraevaluat.

Deși ar fi primit o ofertă gratuită, care ar fi scutit compania de o cheltuială de ordinul milioanelor de euro, conducerea Loteriei a refuzat-o. Achiziția urma să se facă printr-o firmă abonată la contracte din bani publici, care n-are niciun fel de experiență în domeniu. Liderul mondial în branșă a participat la licitație, dar s-a retras, după ce a văzut că în caietul de sarcini au fost trecute clauze restrictive. Această achiziție continuă seria contractelor păguboase, care au costat Loteria cu peste un miliard de euro, în ultimii 24 de ani.

La două zile după ce Mihai Păduraru a semnat contractul pentru circa 2.000 de terminale a venit decizia de demitere.

Despre Mihai Păduraru, nimeni nu știe absolut nimic. Nu există poze cu el, iar cât a stat la conducerea Loteriei Române nu și-a făcut publice CV-ul și declarația de avere. Digi24 a solicitat toate aceste informații publice conducerii Loteriei Române, dar aceasta a refuzat să le ofere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri