Disponibilizări la Poştă: 3.650 de salariaţi vor rămâne fără loc de muncă din septembrie

Data publicării:
postasi mediafax

La finele anului trecut, Poşta avea 32.887 salariaţi, precizează Mediafax.

„Începând cu luna septembrie 2013, din cadrul Poştei Române vor fi disponibilizaşi 3.650 de angajaţi, pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Aceste criterii sunt construite pe baza evaluării competenţei profesionale, abaterilor disciplinare cât şi a opţiunii individuale”, se arată într-un comunicat al Poştei.

Anunţul survine unei întâlniri de lucru care a avut loc joi la sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI), la care au participat preşedintele Consiliului de Administraţie Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), conducerea executivă a operatorului, reprezentanţiai MSI şi conducerea Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi.

Acţionarii companiei sunt MSI - 75% şi Fondul Proprietatea – 25%. Compania avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri