Disponibilizări masive. Peste două mii de oameni rămân fără loc de muncă

Data publicării:
SOMERI-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Regia produce apă grea pentru centrala nuclearelectrică din Cernavodă, dar şi energie termică pentru oraş. Disponibilizările se vor face în două etape. Primii angajaţi, 1525 de oameni mai exact, vor pleca acasă la 1 octombrie, potrivit planului de disponibilizare. Alţi 520 vor fi daţi afară din 31 martie 2016.

Conform contractului colectiv de muncă, salariaţii ar trebui să primească plăţi compensatorii, dar cum unitatea este în insolvenţă, şansele să primească aceşti bani sunt destul de mici şi cu siguranţă se va ajunge în instanţă. Angajaţii vor primi în mod cert indemnizaţia de somaj şi venituri de completare, pe o perioadă între 3 luni şi 2 ani, în funcţie de vechime.

În ultima perioadă, au fost proteste peste proteste la RAAN. Angajaţii au ieşit în stradă să le ceară guvernanţilor bani pentru funcţionarea regiei şi salariile restante. Regia a intrat în insolvenţă în septembrie 2013, cu datorii de 680 de milioane de lei. În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri